Saturday, December 31, 2011

now 2011 ends......

assalamualaikum...
bismilahirahmanirrahimm....

just a few minute nk mlangkah ke thun baru 2012...
its means tamat la thun 2011....
every year bila nak smbut je new year mst ada percikan bunga api...pom pom pom..!!!
da jgk konsert kt suma tempat include malaysia...mmg meriah sgt2 la..
family akan bring suma ahli keluarga tuk tgk bunga api...
not only family kapel2 of course akn smbut jgk...pakwe bwak makwe...
then satu geng kwan2 akn kuar rmai2 nk celebrate new year...blh dkatakan every year xkan mis tuk celebrate new year...BUT........
disebalik sambutan new year...xsuma akan nampak the real celebration???
hanya ALLAH yang tahu...nie wall post kt fb yg membuka mata aku apa yg berlaku every new year..


Malam nih bergembiralah syaitan durjana..

Kerana....

Pekikan sorak di pentas-pentas konsert...
Togokan arak tak kira bangsa agama..
pasangan 'kapel' berusung ke sana sini...
Pil khayal dan dadah pasti ada sekali..
Hotel dan motel confirm full house!
Entah berapa ramai gadis hilang maruahnya...
Mat rempit dan minah rempit mesti ramai ber'superman' di jalanan...
Entah berapa ramai mati katak dalam gelumangan dosa nikmat sementara...
Pasti juga banyak tersemainya benih anak hasil hubungan zina, 9 bulan nanti,tunggu dan lihat saja..
Pasti melata berita bayi luar nikah..

Bersorak semua syaitan..
bertepuk tangan syaitan...

Anak adam ramai yang mengikut jejak mereka...

Allahu Allah..
Betapa gerun hati ini memikirkan nasib umat ini..

Ya Allah...
Engkau lindungilah diriku,kaum kerabatku dari dosa dan maksiat..
Teguhkan iman kami...
sesungguhnya azab-Mu itu amatlah pedih



YA ALLAH SELAMATKAN LAH HAMBUMU INI...

this second wall post yg dpat membuka mata aku jgk tuk sentiasa ingat akan azab ALLAH kelak...
masyaallah tkutnya.....

7 TIPS MALAM TAHUN BARU: Mesti Baca!

1- Wahai para penzina, ingatlah Tuhan memerhati!
2- Wahai para peminum arak, ingatlah kepanasan neraka!
3- Wahai para pembazir, ingatlah Syaytan di sebelahmu!
4- Wahai para pemuzik, ingatlah azab yang menanti!
5- Wahai para pemudi, selamatkanlah maruahmu!
6- Wahai para pemuda, pertahankanlah imanmu!
7- Wahai ibu bapa, di manakah anak-anakmu?


ya ALLAH tabahkan hati aku untuk jauh dari semua ini...



second : nie pn important jgk bila new  year is AZAM !!!
dah jd adat thun baru org pn akn ckp about AZAM....ok AZAM...
apapn azam kita kita ttp berada di rumah yg sama family yg sama environment yg sama never change...
yang kita perlu ubah its sikap kita maybe....cara hidup kita maybe.....yang buruk2 tu la kna change...
reminder tuk aku...insyallah suma nk kebaikan xnak keburukan kan3...
insyallah dengan izin ALLAH aku nk brubah nk tmbah ilmu agama aku...klu xbnyk pn janji aku tau jgk dr aku xtau lgsung..aku nk jgk jd ank solehah to mak n ayah aku..insyallah..
klu blh aku nk wat perkara yg dapat membanggakan mak ayah aku..aku xnak tgk depa susah..
ok fullstop tntang azam..sb mcm last year list je bnyak azam but xsuma pn bleh kita  kita cpai...
pa yang penting hidup mst dteruskan yg pnting wat ke arah kebaikan ckup tuk azam kita...
semoga segala apa yang kita buat akan dpermudahkan oleh ALLAH S.W.T...insyallah....
 APAPUN YANG KITA BUAT MESTI MENCARI KEREDHAAN ALLAH S.W.T..
insyallah.............. xperlu kita nak terlalu sambut tahun baru kegembiraan hanya sementara esok apa akan jadi kita xtahu..sambut hanya ala kadar sja..apa pun heppy new year, selamat tahun baru...^_^

Friday, December 16, 2011

welcome baby afrin nafiz!!!

assalamualaiilaikum...
bismillahirahmanirahim...

entry arini sonok sgt coz i get new niece....
sgt besh...putera niece baru aku...
tp family abu bakar & co nie still maintain sb
suma cucu pak bakar tembam2 belaka haha...
-MUHAMMAD MUQRI MUHAIMIN berat dy 3.98kg
-PUTRI NUR QAIREEN IRDINA berat dy 4.18kg
- yg last nie nma tu blom boh lg but cdngan nama is
MUHAMMAD AFRIN NAFIZ berat dy 3.8kg...
suma ank menakan aku cute2 belaka haha..

nie gambar AFRIN NAFIZ


 then nie gmbr MUQRI n PUTRI


its ok if mix all the picture..
in reality i really happy lah...^_^

Sunday, December 11, 2011

aquapix waterproof lomo...^_^

assalamuailaikum..
bismilahirahnirahim......^_^

arini aku nk cita sal lomo...tetiba sjak aritu aku minat lomo la plak..huhu
aku tertarik dgn lomo nie sbb :
first camera dy yg sgt2 comey lah!! hehe
second effect gambar dy yg sgt2 cntik bg aku la..org len xtau la..hehe
harga dy sgt la murah just RM39 and postage for RM6..total up RM45....
xsmp RM50 kan nk dptkan 1 camera..tap kekurangan dy dy bukan camera dgital and need guna film..
but at Penang ada 1 kdai nie khas untuk LOMO...and nama kedai tu LOMO KAKI..if not mistakes la...
nie link tuk kt fb about the kedai... ( http://www.facebook.com/#!/Analoguekaki.Malaysia )
ha tu la link dy mcm2 jns da kt ctu tp aku bli yg pling cheaper la huhu...
nie nk tunjuk ckit cmera tu mcmna kan..huhu sure aku plih pink color..^_6


ha nie la cute giler kan2..hehe

nie plak gambr without casing tu..

nie plak effect picture dr cmera nie la..


cntik kan effect dy..

effect dy bgantung pda kodak yg kita beli tu la..from pa yg aku dh bca dy kna bli yg 400 bru effect gmbr yg sgt cntik..^_^ kelebihan cmera nie dy bleh amek gmbr lam air..and xperlu gnakan batery pon..hehe
nie information about this camera..

35mm underwater film camera without flash
Material : Plastic
Product Size : 120 x... 80mm (4.7" x 3.1")
Max Depth : 10 feet (3 meters)
Best distance : 4 feet
Packing : Each camera is packed with an original paper box packing
Gross Weight : Approx. 185g (6.5 oz)
Focus : Free
View Finder : Eye level finder
Film to be used : 35mm format color or black/white film of ASA 100/ISO 21 (outdoor) or ASA 400/ISO 27 (under water)
Shutter : Leaf shutter
Lens : 28mm, f/9
Battery : NO BATTERY NEEDED

pape pn aku ngah mnggu camera tu smp huhu pdhal bru je wat payment td..tggu la yer..sabar2...^_^

Friday, December 9, 2011

alaxendaer is coming!!!!

bismillahirahmanirahim...^_^

entry aku sal ex-group U-KISS elaxander....he is coming la...
aku leh tau bla aku bkak web hotfm..
tb da borng kt tepi tu tuk join contest dptkn tiket ke konsert!!!
opss nak pengsan jap..bila tempat konsert dkt leisure je..
oh my aku tau sgt tmpt tu...excited gila nk g but....
ha ha ha but price tiket dy aku xmampu plak..
hrga rm118 n rm218..dgn keadaan aku xkeje so aku xleh g..sgt sdh dlm atyku..
bg aku he is very good because he can speak 7 different languange...
that why aku suka giler kt dy..charcter dy pn sgt menarik n cute kot...
aku hrap sgt da rzki aku nk menang tket tu..
tp yg sdh lg aku try browse cri lgu dy yg solo tp xde pn..my nk surprise kot..
nak sgt dgr dy nynyi sb time still lm ukiss dy just jd rapper je..
nie poster the concert..

sbr je bla tgk poster nie..lam aty nak sgt pegi..tp xmampu suma show yg mlbtkan kpop tket mst tersgt mhl..
pape pn aku still skong kpo..sgt besh..ha ckp sal ukiss they have new song..
the titlle is tick tack but this song not sing in korea but japan..pape pn aku suka DONGHO ttp cute hehe..
nie nk tnjuk poster ukiss lak...

comel sgt depa nie...^_^

Sunday, November 20, 2011

HIDUP

Hidup penuh kerinduan…
Hidup penuh kesunyian…
Hidup penuh kesangsian…
Hidup penoh rasa cinta…
Hidup penuh kasih saying…
Hidup penuh kesabaran…
Hidup penuh cemburu…
Hidup penuh kesengsaraan…
Hidup penuh kedengkian…
Hidup penuh penipuan…
Hidup penuh kesusahan…
Hidup penuh kesedihan…
Hidup penuh kegembiraan..
Hidup penuh tangisan…
Hidup penuh keceriaan..
Hidup hidup kadang-kadang hidup kita penuh kebosaan dan tak mampu untuk melawan segala pahit getirkehidupan..itu semua sudah ketentuan dari ilahi.. hanya DIA yang berhak menentukan segalanya…semua sudah tertulis di tangan kita… Allah Maha Pengampun…Allah Maha Penyayang... Allah Maha Mengetahui…kita hanya makhluk yang kerdil…tugas kita hanya perlu sujud kepada-Nya menadah tangan memohon keampunan…jangan lah berputus asa jika belom mendapat hasil…setiap apa yang terjadi kita hanya perlu be rsabar…kelak pasti ada hasilnya…


                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                           -bunga pinky-                

Monday, August 1, 2011

posa ohh posa....^_6

this year 2011 aku dh xposa at asmara lg..
sbb dh hbh stdy huihui...bln ramadhan nie la kita nak mnambah pahala kita...
dengan berpuasa di bulan ramadhan dan solat terawikh....
but aku sdh sb aku xdpt nak g terawikh ngn mak n kak...
cek kena ngasuh bam bam cek 2 org tu...
muqri n putri...sgt sdh la....tp isyallah walaupn xdpt g terawikh hrap dpt buat amalan2 yg len smoga dpt mnambah pahala kita amin....

cek nak review ckit lah kngn lalu..sdh kot bla ingt kembali cewahh.....
last year..aku posa at langat jaya merangkap hostel aku huhu...
kenangan xdpt nak d lupakan when xdak air n elektrik..sgt sdh kot time tu..huihui
bkak posa dlm gelap with anis n asma xclp that time..hehe
then bpa lma air plak xdk...adoi pak....
bygkan air kna bli mknm]am of course dh hehe...
remember that time fiza nak sgt mkan ikan blis with ubi nak mask but air xdk kak long....
huhu but aku ngn xtdo wait air nak da,,one day air da ngn speed nye aku msak akhirnya dpt jgk msk kt fiza even xsdp sgt pn aku msk..huhu...
ingt jgk time dlu2..bkk posa 1 umah full je hall ngn kami ber 10 nie..huhu
this just memory now coz suma dh bwak haluan masing2...
msing2 ngn arah tuju tuk capai kejayaan...
pahit getir suka n duka dharungi...

Tuesday, June 14, 2011

polka dot....

now don't know why i really like polka dot..
for the design is very simple..just dot dot dot...
today when i on9 then i saw one handbag wahh so nice....
just simple have three color white black n beige...
but i cannot get the handbag becoz im not working right now..
just a dream for me to get the handbag..its ok..
not all the time we must get whatever we want...of course as a women jealous to other people bcoz see our fren can get whatever she want so easily..its ok next time i trust i can get the polka dot handbag huhu
this is my dream handbag ohh polka dot..huhuh



Wednesday, June 1, 2011

intervieww!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31/05/2011
aku mendapat panggilan telefon kring2...
skali tgk no kl???????????????
adakah masterskill kol coz nak twr kos degree tue???
sma skali not!!!!
its call from telekom malaysia or the short form name is TM...
she call me for position as a marketing...even bnda tu bkan bdanga aku but xslah klu kita nak try right??
so aku answer beberapa question dy tny...she said need do interview via telefon..
its ok aku ngn xready jwb jela soalan dy..
aku sbnrnya terkejut aku lpa bla aku applt TM nie hmmm....slamat aku dpt jwn ngn confident wlaupn in english..ngn bodo nye aku leh plak g tny can speak malay..
xcame on cha its interview cannot speak malay ma...
alhamdulillah aku dpt jwb suma soalan not like at college before all answer aku pndek but now aku dpt jwb pnjg fully in english..alhamdulillah..
i really hope aku dapat job bcoz nk replay jasa mak ayah aku..aku xnak depa ssh2 dh bela aku..e
wlaupn keje kt kl pn xpe jnj niat cr rzki yang halal..semoga aku dpt keje tue amin..


Tuesday, May 31, 2011

perpisahan ini....

now my status is pengaggur or dh xjd student dah...
aim now nak cri keje bcoz nk blas jasa mak n ayah aku...
aku xsmp aty nak tgk depa ssh pyah sb nak cri duit bg aku mkn n sedikn kperluan aku....



maksud aku perpisahan ini bkn nak aim cta blas jasa my parent but my story bla berpisah ngn my besty bila suma dh graduate in DIPLOMA IN HEALTH INFORMATICS...
mood : sgt sdih la sb sblm nie dh 3 years rasa blik umah just bercuti for one weeks or just a few days..
now cuti aku perhhhh sgt bnyk xdak tempoh la org said huhu...
sb tue status aku : pengaggur hehehe ^_^
pepatah jugak have said da pertemuan da perpisahan...
3 years when i be  student have a lot experience which nobody can feel only me...
sbb aku yg blajr kt ctu huhu bkn others people hehehe...
mcm2 aku dh lalui suka n duka..aku juga have do mistake to my fren but i hope i can take it as pengajaran for me in my life..suma mnusia da wat mistake suma people cannot be a perfect...

nie kisahnye before aku pulang ke HOME SWEET HOME...
kami berlima 
aku nak tulis nama pnoh lah huhuhu
-NOOR FATIN BINTI ROSLI
-NORAFIZAH BINTI ARBAIN
-NOR SYAFINAZ BINTI ROMLI
-ANIS SAKILA BINTI MD YUSOF

this is my besty hehe best ngn hampa ikhlas,...
susah senang kita always together specially when finish our assignment lah..hehe
mcm2 pangai da huhu xpe suma tu pnglman kita xkan dpt if dok umah jer...
before balik we celebrate our last memory as student at MINES...
tp aku g plng lmbt coz aku g jmp my lovely dlu lah teddy bear..
aku smp kul 6 lbh asanya coz aku tggu kt suntex lma la jgk..ngn ujan ribut..
agak mnakotkan la.. tp at the same day have something yg very sad at batu 14..
umah anak yatim kna hempap ngan tnah yang runtuh...sgt kesian sb 16 anak yatim menjdi korban...
suma nye kecik2 lg dr 4 tahun to 19 tahun..sgt sedih.
yg 19 tahun tu plng sedih nak futher study in medic sgt pnd..tp tuhan lebih syng depa..semoga roh dicucuri rahmat.. al-fatihah...
now smpai ja kt mines aku tkut sbnarnya..first time aku g mines..aku pny tawakal lah..
then bila smp nk kena lintas jalan pny bsar mak cek tkot..lntas jln pn bismillah bnyk2..
akhirnya jmp lah depa2 my besty lah...
first smp pe g snap2 la...huhu aku nie pn xpnh g mines pnh p pn when aku aku umr 7 or 8 dlu so lma lh...

nie sblm kmi g cri tapak nak yum2 cake huhu.

 nie la cake yg ditempah khas untuk calebrate huhu

kat cni lah kmi lepaking untuk celebrate..
aku pn dont know why katak uncit nie jd sasaran kami hahaha
acara potong kek hehehe
then pling sgt terkejut da mat salih tlong tgkap gmbr kmi bila dy bg kad dy tu tau pa yg tertulis..

dy tu SENIOR LECTURER at UPM tue..huhu
yg xthan kos managment tue suma tepanga n paggl blik prof tue but dy dh xdgr lorh...
aku blh lak g tny can speak malay? skali dy jwb blh ckit2..saya bangga ada foreign ckp malay..yg mcm prof tue..bkan yg bangla tu ok..huhu yg tue aku ckit pn xbagga..gram lg da la..
 nie gambar kenagan kami ngan prof tue....






























Tuesday, May 3, 2011

when im getting married soon..hehe^_^





SKRG.....
musim skrg bnyak orang dah kwen....
kawan2 aku pn rmai la yang dh kwen n dh da anak pn...
anak2 depa pn dh besor bak kta org perak huhu.....
so bcoz that aku nak berangan jgk la when im getting married..hehehe (gtai la tu nak tawen)
suma org da tema n colour idaman la when getting marrid soon...
im also have my own citarasa la...
 firstly.....


tempat for wedding aku dkat dewan sbb xnak sshkan my parent la...
nak suh parentz aku dok n just smbut guess yg mai la nnti...cewahhhh....


then tmpat dh da kita nak berangan sal  baju plak...
nnt aku nak da 2 psang bju...frst for sanding and second tuk potong kek cewahhh...
nie aku nak share apa yg da lam kpala aku skrg patern yg aku nak...
tuk sanding aku nak pkai silver mybe mix la ngn pink ke purple ke..
cun ark..of course la tgk sapa yang plih kikiki pasan je lbh..hahaha
jenoh sapa laki aku t kan hahaha yala mcm2 aku nak...botak pala dy t..hehe
aku nak tema "FAIRY TALE" cewahhh.......
why???? aku mnt fairy tale bcoz simple but so sweet n nmpk cntik sgt...
sesuai la kot ngn aku..xsesuai pn wat2 sesuai jela hahahaha......
then sbb aku like gile ngn fairy tale sb dy da bnga2 sweet la mata memandang...
kira da 2 tema la adat melayu n english style for my wedding soon....


nie malay style...wana cmni la but style dy xtau lg cmne...

aku t nak posing cmni lah hehehe...
pastu tu tuk acara potong kek aku nak pkai gaun lak huhu
berangan jer xpe..hahah my future husband pkai kot nsemnyerrrrr lah..hahahaha


tapi aku xnak la pkai bunga penoh cm gini huhu...
muka pn cam gini..nak lg sweet better than this huhu...

tu tok time wedding aku..nie cita kek lak..hehehe
kek nak la 4 lapis ka 5 ka bru la sempoi kata raja sehari...ari kemenangan kita after a few years bercintan cinton kan..hehe time tuk hbh kan duit yang da hahaha gilor lah....
tuk kek aku nak wana like mcm gaun aku pkai la nnti..ceh cha...gtai yuk..huhu
nie just sample jer kek aku nak t...
yg actual xtau lg cmne kan...but cntik this kek tau..hehe
aku nak t sempoi and cntik leh fmly aku n future in law mkn skali...
xbek kdekut tau..hehehehehe

nie cita about pelamin lak..ala fairy tale jgk..coz simple and nice...
wna silver mix pink or purple like bju aku and my future husband la....huhu

nie contoh fairy tale tu..huhu nak tayang nie haha
nie frst sb da silver cntik kan....hehehe
nie yg second lak...
cmni la aku nak t..cntik sesangat lah...teruja aku tgk smp xsabar la nak kawen hahaha
gtai lah cha nie...aduyai...

nie la serba ckit kisah aku berangan nak tawen anak raja ka nak wat cmni haha
xpe berangan xsalah free jer..sapa pn xmrh suma ada hak nak cmna dlm hidup msg2 include aku..
nie yg aku idamkan soon..bla seru aku dh smp..
papn aku nak find job n help my parentz than save duit tuk ke arah nie jgk lah..heheh
suma org nak kahwen tu slah 1 tuntutan agama tuk mngelak kita dari melakukan perkara tak sepatutnya..
include aku jgk kena ingat that thing benda kita xleh wat dont proceed do that...
so...smp cni lah cita angan2 aku..nak continue wat keja blik..huhu



coretan :

bunga_pinky..^_^











Monday, April 18, 2011

next my story....

actually aku nie kat offce student praktikal but sempat g aku nak tulis diari or coretan aty yang terbuku huhu....


today aku nak story about my next favourite song and artis lah...
since form 5 aku mla suka dgr lagu and aku akan record tht song dlm phone abg ang kdng aku rkam gna voice mail tu hehehe...
smp gitu skali klu aku start like lagu tu....


sjak aku msuk kolej mnt aku dh brubah la...
aku like RNB like akon, jay sean la...
and rmai lg but yg pnting lgu tu mst rancak n aku akn dgr dgn volume kuat lah..hehe
pokak t baru pdan muka aku..kui3.....^_^
bnyk lagu dy lam pinkytop aku huhu...
aku boshan aku layan..hehe


nie artis inggeris aku mnt until now lah sonang cito den....hehehe



kerana ini mamat la aku dapt gelaran hahaha
da ka patot my told me his is my abg angkat hehe...
kdng bila negro lalu ja aku kna lg abg ang lalu hahahaha....nonsense lah...huhu

next is jay sean....
first song aku lyan is down down aku shuke lah hehehe
bnyk jgk lagu ini mamat lam pinkytop aku lah....
aku suka dy dh la mix..
bollywood n hollywood...huhu ncem lorh...


mak encemnye tiyer huhu....
beralih lah zaman aku like other singer lak...
iyaz sb lagu solo, so big and da 1 g lgu g lpa lak tjuk dy..huhu


smp cni la cta yer sal artis inggeris aku mnt t aku nak cita sal k-pop lak...
mmg aku pling suka la skrg k-pop im my soul...^_^huhu


coretan : bunga_pinky


about my favourite song.....^_^

aku xtau nak story pe..
but today aku nak rewind la about my favourite song since form 5...
aku mmg gila2 mnt la lagu nie...
the title is INDAH LELAPKU sing by IZWAN PILUS...
now mmg dah lma la lgu tu but aku still layan and msih mnrik mnt aku untuk mndgr....
the lyrics wah syahdu bangat(bak kata org indon kui3...)


sbnrnya da story dsblik kisah why???aku mnt this song lah....hahaha
so funny la that time..


al-kisahh.........
form 5 time tu aku xpnh feel how people in LOVE...
so tba2 aku leh TERminat la sorg mamat nie kt tman aku..huhu
dy dah la dok very near la ngn umah aku...n tua lg dr aku...
mka dy iras izwan pilus bcoz that la aku layan lgu nie n sgt2 mnt..


pastu.......lma2 kelamaan aku dh xmnt that guy dont know why...
yala time tu xmtg lg hehe....
TETAPI aku still mnt this song..sgt syahdu..
skrg aku nak tjukan this song tu my lovely la..opssss....(shy...)




so nie lirik INDAH LELAPKU....



Dalam lelapku ini
Terbayang wajah seakan puteri
Dalam lenaku ini
Munculnya dia bagai bidadari

Dalam renungku ini
Sepenuhnya ku ingin mendekati
Dalam hatiku ini
Sepenuhnya ku ingin memiliki

Dan bila…
Cuba bangun dari lelapku
Dan bila…
Ku cuba bukakan mataku

Dan hilang…
Segala rupa yang telah ku bayang
Dan hilang…
Segala rasa yang telah ku rasa
Dan hilang…
Segala semua harapan ku
Dan hilang….
Cerita indah dalam tidurku

Dalam renungku ini
Sepenuhnya ku ingin mendekati
Dalam hatiku ini
Sepenuhnya ku ingin memiliki
Dan bila…
Cuba bangun dari lelapku
Dan bila…
Ku cuba bukakan mataku
Dan hilang…
Degala rupa yang telah ku bayang
Dan hilang…
Segala rasa yang telah ku rasa

Nyatalah dia hanya dalam mimpiku
Tak bisa aku memilik cinta hati
Nyatalah dia hanya kekasih pelukku
Sampai di sini kisah aku dengannya
Dalam lelapku ini
Terbayang wajah seakan puteri
Dan hilang…
Segala rupa yang telahku bayang
Dan hilang….
Segala rasa yang telahku rasa
Dan hilang….
Segala semua harapanku
Dan hilang…
Cerita indah dalam tidurku
Dan hilang….
Segala rupa yang telahku bayang

then nie la org yg sing this song.....
smart arkk hehehe....(dlm aty aku lg suka mamat k-pop aku huhu)



nie lA IZWAN PILUS...^_^



story by : bunga_pinky....^_6 


Monday, March 28, 2011

ragam B18-E

rini aku rasa cam nak berceritalah hehe ragam b18 e....
 mood  :   aku rindu hampa suma..^_^


bermula lah kisah..mula2 aku masuk kolej frst aku knai ANIS N FATIN SYIM...hehe ngn muka xmalu selamber aku pnjam pen yela nak dftar pen tggal lam keta apala....haha muka tebal..


mula2 kami dok kat CHERIA HIGHT haha aku ingat tempat yang besh upanya terbek wokkkkk.....
tempet yg dipenuhi dgn org indo n negro....smach that ohhh ohhh smack that..haha
but......makanan yg sng cri n sbungkus yg sngat banyak mkn smp 2 kli kot hahaha.....


setelah sebulan kot kami pn pndh la dok HULU LANGAT KONDO.......tmpt ok umah ok tp..normal la dok ngn owner mcm2 lah cita dy..hehe


umah aku da mcm2 karakter lah..
rindu korng huhu......^_^

Tuesday, March 15, 2011

DINNER ohhh DINNERR>>>>>>>^_^

nie aku nak cta sal dinner lak..nie event sblm kmi suma melangkah kluar dr MASTERSKILL COLLEGE of HEALTH SCIENCES.....(MUCH).................


SEBELUM DINNER :
>>klu nak tau sblm dinner mak oi pnya la png bju pa nak pkai hahhaa...
sgt tdk tahu so aku anis n asma plan kuar shoping yela...
tggal kmi bertiga ja kt umah...
>>coz dinner aku xdpt jmp dktr smp rini huhu just mkn ubt ari2...
kak aku ckp result drh xkuar2 lg ish3..sgt lmbt service dy...
>>tmpt prtma kmi pn p la ts KOTAK MASA hahaha...
dr tghari smp ptng psng cri bju...

>> anis -akhirnya dpt bju dress wah3>>
>>asma jgk dress but ngn jaket so gorgoeus huhu>>
>> and aku da 2 design pergh mna 1 nie hahah>>

>>aku lak not only attend the dinner aku kna perform dance wah bnda yg pling aku ska hehe>>
>>lgu HOT ISSUE. NOBODY. CABI SONG
>>all is my favourite song k-pop OF COURSE lah....hehe
>>tema kami plak FUNKY CHICK huhu....knonnya ala korea la dressup kami t SURPRISE hehehehe>>

MALAM DINNER

>>kmi pn dressup la ....
yang p kmi ber 6...
fatin,fiza.anis,aku,n c pnaz....
jeng3..nie lah hasil stlah pnt cri idea nak ber fesyen lah.....huhu



nie kmi berlima...asma pn ada huhu


nia asma huhu


pastu kisah pn dh bermula la...
mlm tu aku sudah terkena hahaha 
padanlah muka aku saja gtai tgn amek kertas nak karok konon 
BAJET ja sora sdp haha pdhal hampeh..
aku pn plih lagu mila-aku lbh tahu...pergh sb aku pnh karok jamban lagu tu ngan my lovely hahaha....

>>NASIB MALANG>>nma aku tb2 abg dj pggl blh lak dy kita dlu da 11 huruf..
skali nma saya kena haha.....








kisah bermula cerita terakhir.....^_^

cewahhhh.....cerita terakhir knon hahaha...
actually aku dh last sem semester 9...kjap je dh nk hbh...
aku msuk mei 2008 and nak hbh mei 2011..
kmi 10 org lam umah dpt cam besa merata d i seluruh malaysia wah3....


PQAH N PNAZ-PRN PENANG
AKU-PRD KULIM
ASMA -PRD BENTONG
MIZA N IDA- PRD KUALA KANGSAR
FATIN SYIM - PRD TAPAH
ANIS N FIZA -PRN ALOR SETAR
FATIN ROS - PRD SEREMBAN lah.....


nie la ahli b 18 e...huhuhuhu
so kmi berpisah la selama 2 blan....lma nya hahaha




xckup colum haha lg 3 org...huhu





Sunday, February 20, 2011

xsbr nk perform tuk dinner..^_^

xsbr aku nak perform mnari...
dh la tema korea mmg aku sgt4 suka lah....hehehe
aku pn xtau pa da ngn korea smp aku mnat gila lah..hahaha
lagu nobody n csbi song kira aku shuka3...
baju pn dh da..
xsbrnya aku...wait for me yeah..hehehehe

Monday, January 10, 2011

birthday yg sgt sdh....

dkt ngn birthday skit tkak aku mkin mlarat..smp aku xleh mkn..
at my birthday aku skit tkak lg...aku nak mnum n mkn ubat pn smp genggam tgn aku sb aku xthan sakit..sampai kuar air mata aku..mak aku tkut tgk aku camtu mak aku pgang tgn aku n cba tuk bkak gnggam tp xblh sbb aku gnggamkuat aku xthan sakit aku xleh nak telan...sharian aku xmkan hny mkn ubat dan mnum air...
sgt perit time tu..hanya tuhan ja yang tahu..demam yg melarat....hmm...

Monday, January 3, 2011

situasi aku....

aku dh nk 2 mggu  dmam ja..badan yg sangat letih smp nk bgn pn xdk daya..
dmam bek shari dmam blik...ubt dmam mmg dh jd cm coklat kna mkn ja..
ubt len tok sah kta la mmg kna mkn....aku tls blog nie pn amek msa yg lma sb aku taip asyik slah ja..hmmm...
dh lma aku xleh tdo mlm...mkm dh mkin kurg...aku ponteng klaz smggu lg..hmm aku nk blik kl tp keadaan x mengiznkan aku blik...aku xnak sakit...aku xnk mkan ubat n aku xnk pantg2 dh...
nk mkn pn ssh skrg...a.ngah mkn ice cream sgt sdp tp hanya tgk jala...
aku lpar laksa tp xblh mkn jgk..aduyai.........................................
xpe da sbb npa tuhan uji camtu..aku kna sbar n redho...kita blh ikhtiar tuk mngbt dgn izin Allah..
dy yg bg sakit dan dy yg akan smbuhkan klu x dgn izin dy apa pn xkan jd...
mungkin ada hikmah pa yg jd kt aku..kebnyakan org ckp Allah uji kta tnd Allah syg kita..amin....

Saturday, January 1, 2011

kisah malam tahun baru....^_^

semlam my lovely a.ngah n k.da bwak aku g smbt new year..
sblm tu kmi g mam char  kuew teaw lma nya aku xmam..huhu...


then aku xpng tgk kentang spring hahah so perak..hahahahaha


then kami g pantai bersih nengok bunga api..huhu sangat ramai org...


pape pn slamat tahun baru hope thun nie ada prubahan wat aku..azam aku nk bek dr pnykit aku...
5 month lg nk hbh stdy so..hope aku dpt keja n nk tlong parentz aku....amin......^_^